diumenge, 15 de març del 2015

1r. Sentit propi i sentit figurat

Bon dia,
segur que recordeu què s'amaga sota el sentit propi i el sentit figurat, però cliqueu l'enllaç que trobareu tot seguit per a comprovar el vostre coneixement:

https://docs.google.com/file/d/1FuGHY9kdqjbdNWxPVbEv-uV7P8LsNDzj4klOafCekh_DT8f5IlGlaZJqdlhn/edit?usp=sharing

Què més heu de fer?
  1. Trieu una frase feta d'un dels llistats dels enllaços que trobareu al final d'aquesta entrada. Ningú pot repetir-ne cap. Per la qual cosa haureu d'anar comunicant quina frase voleu treballar.
  2. Heu de realitzar dues fotografies que facin referència a la vostra frase. Una que correspongui al sentit literal  i una altra al sentit figurat tal com vam dir a classe (per exemple: "estar com un peix fora de l'aigua", que vindria a significar "estar fora de lloc, descol·locat...")
  3. Les heu d'enviar en format  JPG (és el més usual per a les càmeres) al correu facilitat a classe adjuntades. Recordeu de dir qui sou i quina és la vostra frase i que el dia màxim d'entrega és el dia d'abril.
  4. Per a les persones que tingueu més inquietuds i vulgueu pujar nota us proposo una altra activitat. Podeu realitzar una composició utilitzant un bon grapat de frases fetes. Heu d'utilitzar les que apareixen en el recull que us vaig proporcionar a classe. La composició la feu en format word i també l'adjunteu al correu. Ànims. Ús asseguro que és divertit i no es fa gens feixuc. A tall d'exemple cliqueu en el següent enllaç on us he escrit una mostra: 
https://docs.google.com/document/d/1xIuTKx6hpuOnHaPzkIRAkpO3g-CxeURw2Xo3q0v7tyE/pub